Els Drones

Els Drones

Avió espia

www.bartamaha.com/…/uploads/2009/10/drone.jpg

Cada vegada trobem més notícies sobre avions no tripulats que s’utilitzen amb diverses finalitats.

Per ara, aquests ginys són utilitzats pels exèrcits i la policia de diversos països. Sembla ser que ja en són 40 els països que en disposen, entre els quals hi ha els Estats Units, la Gran Bretanya, la Xina i Israel, si bé solament 6 d’aquests

 

tenen models desenvolupats per llançar míssils. Ja podeu imaginar, més o menys, quins són aquests països.

(Crec que Drone significa abellot, el mascle de l’abella. També en tenim una altra referència a la sèrie TV “Stargate”, on l’arma de Drones és un dispositiu d’1 metre de longitud, que llança míssils i és guiat per ordinador, creat pels Antics, que són la raça més avançada mai coneguda dins aquesta saga televisiva)

Poden efectuar tasques de vigilància i d’espionatge, amb càmeres d’alta tecnologia, fixar objectius amb sistemes làser de posicionament i fins i tot disparar míssils.

Aquesta versatilitat, els converteix en una “joguina-arma” molt atractiva per a un bon grup de governs i d’organitzacions de tota mena i color.

Són molt difícils de detectar, per les seves mesures, d’un metro aproximadament, i el menor soroll que generen, comparat amb un avió o un helicòpter tradicional.

No s’arrisquen vides per part del país o l’organització que els controla, en ser dirigits a distància. Permet apropar-se a curta distància dels objectius i són molt més barats que els seus germans grans. Tot això comportarà que aquesta nova tecnologia es converteixi en un mercat gegant i en un increïble negoci.

Aquesta setmana hem pogut llegir notícies sobre assassinats selectius a l’Afganistan utilitzant Drones. Sembla ser que ja fa temps que s’utilitzen a diversos països, si bé ara les notícies comencen a arribar-nos més obertament i amb freqüència.

La majoria de programes governamentals en els qual s’utilitzen els Drones, estan sota secret oficial, la qual cosa vol dir que poca cosa pot dir la justícia internacional sobre aquestes actuacions.

Els que fan aquests “avions” és difícil de saber, ja que actuen en secret i no sempre en el que està considerat el camp de batalla o la zona més calenta, sinó a la reraguarda, allà on es cerquen els objectius que prèviament s’han seleccionat.

Hi ha un problema greu de justícia internacional, ja que no hi ha manera de saber que és el que s’està fent. És difícil de saber i de demostrar.

Ja veureu que no passarà gaire temps que alguna organització terrorista passi a disposar també d’aquest armament, amb el conseqüent increment del nivell de violència per totes les parts.

De Drones n’hi ha de moltes formes i de disseny molt diferent, el de la foto és un més d’entre una munió de models diferents.

Ni ha que poden enlairar-se en vertical, altres s’alcen com els avions tradicionals i alguns surten des de rampes de llançament.

En tasques de vigilància n’hi ha que es poden quedar enganxats a les parets per poder escoltar el que es diu dins una nau o un pis i enviar la informació.

Imagineu el que podran fer en un curt espai de temps.

Pensem en positiu. A tos se’n poden acudir altres possibles utilitzacions no sagnats, del tipus: vigilància d’incendis, cerca de persones desaparegudes en indrets de difícil accés, control del trànsit.., per citar-ne només dues.

Què penseu que passarà realitat? …Doncs si, lamentablement.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s