El somni d’Anglada, expansionar PxC

Josep Anglada, envalentit pels darrers resultats de Plataforma per Catalunya (PxC), ha proclamat que ha decidit presentar-se a les properes eleccions Generals.

Ha explicat que a la circumscripció de Catalunya actuarà amb PxC i per a la resta d’Espanya crearà un nou partit. Ni ell es veu capaç de “vendre” les seves idees sota les sigles de PxC. Els dos partits actuaran com una federació de partits.

Cartell de PxC

L’ideari i el missatge amb el qual sortirà a Espanya és el que els d’aquí ja coneixem, aquell de “Primer els de casa”. Imagino que el traduirà al castellà, ja que d’altra manera ni ell seria capaç de passar de l’Ebre o de la Franja.

Ha assegurat que Espanya necessita un partit “Populista Identitario” i que es vol presentar a les generals per aconseguir arribar al Congrés ja que en allà és on es talla el bacallà.

El senyor Anglada va ser cridat a la política des de jove. El 1978, als 19 anys va entrar a Fuerza Nueva, el 1989 es presenta a les Europees amb Frente Nacional, del qual és expulsat el 1992. Més tard, va intentar tornar a la política, primer de la ma de José M. Ruiz Mateos, després d’Alianza Popular i finalment del PP. Projectes tots aquests que finalment no el varen dur enlloc, fins que el 2001 va fundar Plataforma Vigatana, que el 2002 es va transformar en l’actual Plataforma per Catalunya.

L’eslògan era i és “procurar un millor control de la immigració i més seguretat ciutadana”.

Coses en les quals cal pensar:

 • En les autonòmiques va estar a prop d’entrar a la Generalitat
 • En les municipals va passar de 17 a 67 regidors
 • L’expresident Montilla, va declarar que bona part dels 200.000 vots que el PSC va perdre en les municipals varen anar a parar al PP i a PxC

És evident que Anglada espera que els votants del PSOE reaccionin d’igual manera que han fet els del PSC, i que això l’ajudi a assolir les seva missió evangèlica.

Em preocupa que en arribar a les Generals la situació econòmica i política no hagi avançat en el sentit correcte, i que hi hagi persones que s’escorin cap a opcions populistes com la que representa aquest individu.

També em preocupa, perquè no l’entenc, el transvasament de vots des del PSC al PP i a PxC. No entenc aquesta opció però…

De totes maneres aquest no és ni l’únic, ni de cap manera el fet que més em preocupa de cara a les properes eleccions Generals.

Crec que entre tots s’han magnificat els resultats de PxC. Estem immersos en un moment polític, social i econòmic molt poc habitual. Els vots aconseguits no són tants, 66.000 vots, un 2,3% dels vots escrutats. Ara bé, he llegit moltes opinions en el sentit contrari, dient que són uns resultats espectaculars.

L’Anglada té presa. Una presa plena d’Ego. Està encantat d’haver-se conegut, de ser la reina de la festa, de ser el debat de moltes tertúlies, d’estar present en articles de premsa i de ser enfocat per les càmeres de les televisions.

Se sent una estrella del rock que creu haver tingut un èxit i que li han de donar un Grammy.

Vic se li va quedar petit, ara és Catalunya la que també li és insuficient. Propera parada Espanya i el Congrés dels Diputats. Després….Màster de l’Univers!

Anuncis

17 responses to “El somni d’Anglada, expansionar PxC

 1. Genial que hagis parlat del feixisme català!
  Tan sols animar a tothom que visqui en una població on PxC tingui representació o en pugui tindre en un futur a sumar-se a un nou moviment social anomenat UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME http://www.unitatcontraelfeixisme.org/
  Aquest moviment, del qual jo formo part molt activa des de fa uns mesos, basa la seva actuació en denunciar els despropòsits xenòfobs, boicotejar pacificament els seus actes públics, fer pedagogia en contra dels rumors racistes i, finalment, desenmascarar el passat neonazi dels seus regidors:

  Aquí el passat neonazi del regidor d’Hospitalet
  http://glamboy69.wordpress.com/2011/03/10/daniel-ordonez-un-nazi-que-pot-ser-regidor-a-lhospitalet/

  Aquí el passat terrorista del cap de llista de PxC per Badalona:
  https://glamboy69.wordpress.com/2011/05/05/pxc-presenta-a-un-terrorista-confes-de-cap-de-llista-per-badalona/

  I dintre de molt poc filtrarem a la premsa una noticia bomba sobre el passat nazi d’un altre destacar dirigent de PxC, estigueu ben atents!

  • Bé, he llegit la nissaga de Posts que en el teu Bloc has fet sobre el tema de l’avenç del feixisme a l’H, quan parlaves de les passades municipals.

   Que vagi molt bé amb l’esforç que esteu fent en aquesta lluita.

   Pel que fa que haig entrat en aquest tema, ja saps que en aquí pots trobar de tot. I en aquest de tot, de tant en tant també política. Quan vaig veure la notícia del que pretenia fer PxC, no vaig dubtar ni un moment a penjar-ho i a dir el que jo hi pensava.

   Esperem la notícia que ens apuntes!

 2. Tot plegat em fa molta basarda perquè aquesta idea cala i sento comentaris en la mateixa línia en gent que considero bona gent. Potser no serà l’Anglada, potser no té prou ganxo, però hi ha més “anglades” que poden arrossegar la gent frustrada amb un discurs fàcil i demagògic.

  No puc evitar pensar en els versos de Bertolt Brecht i en la facilitat per repetir errors que té l’ésser humà: “Primero se llevaron a los comunistas, pero a mi no me importó porque yo no lo era; enseguida se llevaron a unos obreros, pero a mí no me importó porque yo tampoco lo era, después detuvieron a los sindicalistas, pero a mí no me importó porque yo no soy sindicalista; luego apresaron a unos curas, pero como yo no soy religioso, tampoco me importó; ahora me llevan a mí, pero ya es demasiado tarde.”

  • Hola Montse,
   Només dir-te que m’ha encantat aquesta frase d’en Brecht. No la coneixia però a partir d’ara la faré servir! 🙂
   I una altra cosa: que a mi em passa com a tu. Jo també conec gent que m’ha sorprès per la negativa. Gent amb estudis, intel·ligent, amb accés a la informació, i que tanmateix defensa les idees de l’Anglada i fins i tot el vota…

  • Bona referència aquesta d’en Brecht.

   Jo, particularment, no crec que això vaig gaire més enllà, i espero no equivocar-me. A poc que l’economia torni a normalitzar-se que aquests partits tindran menys ganxo, ja que viuen de la por i de les mentides i de les mitges veritats.

   Ara bé, esperem que els polítics, la banca i això que en diuen mercats, deixin que l’economia refloti.

  • Les presses no són bones. Em temo que havia copiat una versió que no és la bona (sorry). La correcta (si més no, la més coneguda) és aquesta:
   Primero cogieron a los comunistas,
   y yo no dije nada por que yo no era un comunista.
   Luego se llevaron a los judíos,
   y no dije nada porque yo no era un judío.
   Luego vinieron por los obreros,
   y no dije nada porque no era ni obrero ni sindicalista.
   Luego se metieron con los católicos,
   y no dije nada porque yo era protestante.
   Y cuando finalmente vinieron por mí,
   no quedaba nadie para protestar.

   • Hola Montse. Gràcies per prendre’t la molèstia de completar el comentari anterior i de penjar la versió “original”.

    Crec però que amb l’anterior ja s’entenia molt bé la idea. Ara bé, quan es pot tenir la versió original i completa, doncs millor, però la idea ja s’entenia.

    Hi ha persones que tenen el talent de posar una lletra darrera una altra, per formar paraules que encadenen de tal manera que tothom entén, i que són, en el seu conjunt, un pensament que transcendeix de qui l’expressa per convertir-se en un exemple universal.

 3. Si pràcticament tots els països de la UE tenen algun partit obertament xenòfob i d’extrema dreta, Catalunya no podia ser menys… El que em fa més ràbia, però, és que l’han agafat de tertulià en aquell programa “Catalunya opina” del Canal Català per friki i l’han acabat donant un protagonisme i una publicitat completament gratuïtes. Potser m’equivoco però dubto molt que hagués tingut tanta difusió de no ser per la publicitat que aquest canal de televisió, encara que involuntàriament, li ha donat.

  • He vist alguna tertúlia d’aquest programa que dius, i no m’ha agrdat massa. el presentador no és massa del meu gust.

   Potser que tinguis raó, i que la publicitat gratuïta que algun programa els hi ha donat hagi influit en que algunes persones en tinguin una percepció que segurament no és la que hi ha en el fons del seu ideari.

 4. No hi ha dubte, ara és el moment de PxC o d’algun altre partit populista, tots els ingredients son a la taula, no els hi falta res.

  El que no veig gaire clar son els seus futurs resultats a Espanya, crec que com a molt seran similars als que han tingut per aquí.

  • Estic d’acord. Crec que a Espanya hi ha d’altres opcions que ja cobreixen el nínxol de vots que busca l’Anglada.

   Vots en traurà, però no crec que el resultat sigui el que ell busca i espera. A no ser que hi hagi un transvasament de vots que no esperem, com sembla que va passar a Catalunya amb vots del PSC.

   • Estic d’acord amb vosaltres, no crec que tinguin massa exit a Espanya exactament pel que tu comentes.
    D’altra banda, hi ha una teoria de psicologia social que apunta que sempre que hi hagi una epoca de penuries es buscara un boc expiatori que satisfaci a la majoria de la població, un col·lectiu al qual culpar de la situació i al que dirigir la rabia, en aquest cas els immigrants. Al llarg de la història s’ha demostrat que és així. És lamentable que en comptes de mirar de solucionar les coses esgrimeixin un discurs tan populista que en comptes d’unir desuneixi. Molt bé, imaginem que fan fora a tots els immigrants, evitaria això les crisis cicliques que caracteritzen el capitalisme? Frenaria la caiguda del sector financer? No. Lamentablement molta gent es decanta per seguir-los el discurs, una opció molt més fàcil i comoda, trobo jo, que fer alguna cosa de profit.

    • Estem vivint un moment històric (si més no a Europa i el Nord d’Àfrica) sobre el qual no hi ha massa experiència. Recordem les crisis del petroli dels 70 i els 80, però l’actual ha esdevingut molt més profunda i llarga del que es podia esperar.

     La majoria dels polítics no ens han dit la veritat, o tota la veritat. Els bancs no ens han dit la veritat i a més, han intentat i intenten aprofitar-se de la situació.

     Total, que entre la Crisi internacional, això que en diuen els Mercats, pura especulació internacional supersalvatge, la gran banca i els polítics, resulta que la majoria de la població anem rebent les hòsties i no sabem ni per on ens venen.

     Aquest caldo de cultiu és procliu al que dius, algú fa un discurs populista, busca un enemic comú i que veu com extern, els immigrants, i no li falta gent que el segueixi i li compri la idea i el voti.

 5. Em fa gràcia això dels “de casa”…. Qui són? Els nascuts al territori? Els que hi viuen des de fa x temps? Els que paguen impostos? Els de cognoms catalans? Els cristians? Els qui vesteixen de certa manera? Els que van a buscar rovellons? Sardanistes? Blancs de pell o broncejats de l.escala?
  Estic confosa…..

  • Hola Kar!

   Bones preguntes les que ens deixes. N’han fet un gra massa amb el seu discurs xenòfob, però en determinades poblacions ha calat.

   També té molt de discurs fàcil, en una època de crisi profunda. És allò de dir que les culpes, totes, venen de fora (considerant de fora tot allò i tots aquells que no són exactament com el que ho diu).

 6. Això, això, que vagi tirant cap a Espanya…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s