Els confessionaris de Madrid per a la JMJ 2011

Madrid i l’església catòlica fa setmanes que preparen la “Jornada Mundial de la Juventud” que tindrà lloc del 16 al 21 d’agost.

Val a dir que la visita del Papa en aquesta ocasió no és com a cap d’Estat si no com a cap de l’església catòlica. La qual cosa no ha fet minvar en res la fe amb que les autoritats de Madrid s’han bolcat en l’esdeveniment.

Més enllà de la fe dels polítics, del cost (confessat) d’uns 50 milions d’Euros, de que hi ha unes 1.000 misses previstes en 300 parròquies en els 6 dies de durada de la Jornada, us vull parlar dels preparatius que s’han dut a terme per poder Confessar a tothom que en tingui necessitat.

Confessionari mòbil JMJ Madrid 2011

Per poder dispensar d’aquest sagrament, i a banda de les parròquies on tothom que vulgui podrà anar a confessar-se, s’ha muntat al Parc del Retiro un conjunt de 200 confessionaris.

Us ho imagineu?

Cues de persones creient-se en pecat esperant torn per a que un sacerdot els escolti, els doni la penitència i els esborri els pecats.

És com tornar a tenir el full d’antecedents penals net i polit.

L’arquebisbe de Madrid ha demanat que els sacerdots de les diòcesis madrilenyes estiguin disponibles durant els dies de durada de l’esdeveniment. A més, està previst que es pugui ser confessat en diferents idiomes. Quina sensibilitat idiomàtica que es transmet. Potser algú n’hauria de prendre nota.

El grau de comunió entre les nostres autoritats i les jornades és tant alt que, entre d’altres moltes coses, s’ha acordat: la cessió gratuïta d’escoles i de poliesportius per a que dormin els fidels, la cessió de serveis de sanitat i de seguretat per als fidels, que les aportacions de particulars i d’empreses a sufragar despeses de l’esdeveniment tinguin beneficis fiscals i els visats dels que vinguin de fora de l’espai Schengen siguin gratuïts.

Paper higiènic amb els colors del vaticà per a la JMJ Madrid 2011

Fins i tot hi ha una casa comercial que ha fabricat paper higiènic amb els colors de la bandera d’El Vaticà.

La religió catòlica no permet que els fidels contactin amb el seu Déu per demanar-li perdó, els “obliga” a confessar allò més personal i íntim a una altre persona, en aquest cas, un sacerdot, per a que aquest els hi doni la Penitència i el Perdó al seus pecats.

Això fa que confessar-se sigui imprescindible per a aquells fidels que vulguin estar en gràcia de Déu.

Aquest és un dels grans poders de l’església sobre els seus fidels. Atès que qui és fidel creu que per anar al Cel cal estar en gràcia, li caldrà doncs passar per l’adreçador de la Confessió.

Un no pot menys que pensar quant de poder haurà donat a l’església saber els pecats en confessió?

Anuncis

11 responses to “Els confessionaris de Madrid per a la JMJ 2011

 1. Jo m’imagino que s’estaran juntant tots, sacerdots fidels i polítics, per pregar que el deute de l’estat espanyol desaparegui en el foc de l’infern i que del cel comenci a nevar amb bitllets de 200 euros. (És que de 500 seria massa per demanar el canvi a l’hora de gastar-los.) Els desitjo molta sort i que la nevada arribi a Catalunya també. 😀

  • Em sembla que farà un sol de justícia i que les vostres previsions o pregaries no s’acompliran.

   De totes maneres, si d’aquesta manera s’acaba el dèficit i amb ell les retallades, quasi bé que hi anem tots.

 2. Ostres! El design del confessionari és guai! Podriem saber el nom del arquitecte? Segurament deu ser un escandinau, perque dissenyar això sense cap para-sol per a ser utilitzat en el mes d’agost a Madrid….
  S’haurà de ser molt catòlic (o tenir pocs pecats per anar depresa) per estar-se vint minuts sota un sol de justícia.
  Encara que, potser no… Potser plou a bots i barrals tots els dies. Com m’agradaria!!!! hehehe.

  • Ferran, et passo la informació que demanes. L’he trobat a “fevivida.com”.

   (EP) – Los 200 confesionarios que se instalarán en el madrileño Parque del Retiro para la Jornada Mundial de la Juventud, se fabrican en una ebanistería de Ávila.
   “Me llamaron porque había hecho otros trabajos para la Jornada Mundial de la Juventud y me propusieron que construyera unos confesionarios sobre la maqueta de Ignacio Vicents”, arquitecto del evento, cuenta Emilio Úbeda Arroyo.
   “Más tarde me indicaron que mi versión era la elegida”, explicó Úbeda, quien añadió que su proyecto estaba elaborado en melanina y fue seleccionado entre otros realizados en tela, hierro, resina y otros materiales.

   I pel que fa al temps, en el Meteosat solament he trobat previsions fins el dia 16, en que es preveuen 34ºC i sense pluja. Cal esperar que hagin escollit bons llocs d’ombra.

 3. L’església s’hauria de modernitzar i permetre les confessions via mail o fer aplicacions per Ifone!

  • Coincideixo amb tu -que no serveixi de precedent-, el missatge i el producte són ideals per a les xarxes socials. Per sort, no tindran tanta vista.

  • A tot s’arribarà. Crec que no fa gaire en un telenotícies vaig veure com el Papa enviava un Tweet, i malgrat solament fos un muntatge, l’església vol donar una imatge d’estar al dia.

   Així i tot, no crec que res d’això estigui en la seva agenda ni a mig termini. Solament en el cas que la joventut deixés d’assitiar als actes com el proper de Madrid l’església es podria proposar anar per aquesta via, però com que la trobada serà milionària, no tindran altres temptacions.

   I és que una confessió que no sigui “in person” no és el mateix.

 4. No deixa de ser curiós que sempre que ve aquest senyor el primer que surten són les xifres: quant costarà, quins beneficis per l’economia local suposarà… bé, ja que no varen aconseguir ser la capital dels jocs olímpics, que almenys siguin un parc temàtic del Vaticà (“algu” és “algu”).

  En tot cas, dius una cosa que m’ha colpit tan profundament que ara mateix vaig a compar bitllets per l’AVE perquè no m’ho penso perdre per res del món: “està previst que es pugui ser confessat en diferents idiomes”. Em sento profundament emocionada. L’arquebisbe de la capital, el mai prou valorat senyor Rouco, bé deu haver previst que algú com jo es vulgui confessar en la seva “llèngua vernàcula i/o regional/local”, oi que sí? Jo vull confessar tots els meus pecats al bell mig del parque del Retiro en català i ho faré dues vegades: una per explicar moltes coses dolentes i una altra per confessar que he mentit alhora de confessar perquè sóc tan ensopida que no serveixo ni per pecar, però que per tal de deixar-ho anar en la llengua dels meus avantpassats sóc capaç d’inventar el que calgui. Ja m’hi veig, ja m’hi veig!

  • Al respecte del tema dels idiomes, no ho tinc clar. En alguns llocs he llegit que serà possible fer-ho en 6 idiomes, i en d’altres notícies es deia que en 30.
   Per tant, potser abans d’agafar l’AVE, que facis una trucada o un email per tal d’estar-ne ben informada.
   L’església sap qui mana i qui paga, i coneix el terreny. Així que, aquests aspectes els ha de tenir molt apamats, una altra cosa és que faci el que cregui que més li convingui, però no per desconeixement.
   L’església no rellisca, i si ho fa, se’n surt amb habilitat i/o cara dura. Total, els seus fidels no s’han rebel•lat ni davant els escàndols financers, ni davant els escàndols sexuals de l’església, per tant, no han de tenir cap problema per altres temes.

 5. Això del cristianisme no ha sigut mai lo meu, massa prohibicions i deures, i tot plegat acaba sortint molt car (per un estat laic…) molt millor el meu pastafarisme
  http://ca.wikipedia.org/wiki/Pastafarisme

  • Si, recordo el teu pastafarisme, unes creences molts curioses per cert!

   També penso que el cristianisme és ple de prohibicions, normes, pors, pecats, perdons…Hi ha en tot això alguna cosa que em va desconfiar profundament.

   I si, és molt car per a un Estat que s’autoproclama Laic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s