Manual per Ensinistrar un Nen. Pega’l.

Volia escriure sobre el càstig corporal al nens i la diferent legislació que hi ha segons sigui el país. Però en buscar informació em vaig trobar amb el cas del qual us en parlaré i vaig canviar d’opinió. Sobre el tema genèric ja en parlaré en un altre post.

Als EEUU hi ha més de 2 milions de nens no escolaritzats per motius religiosos. Els seus pares no volen que se’ls ensenyi, entre d’altres coses, la Teoria de l’Evolució. Això es dona sobretot entre els 80 milions de cristians evangèlics que hi ha al país.

Michael Pearl, l'autor del Manual per ensinistrar un nen

Doncs bé, és del pastor evangèlic de Tennessee, Michael Pearl i la seva esposa Debi, de qui us en parlaré. Varen escriure el 1994 un Manual que s’ha fet famós. És el Manual per Ensinistrar un Nen (To train up a child).

El primer capítol del Manual porta per títol:Pega al teu fill. On ens diu què: L’ensinistrament no necessariament requereix que l’ensinistrat sigui capaç de raonar. De fet s’ensinistren ratolins, gossos i cavalls.

Mai s’és massa petit per ser ensinistrat. I expliquen el següent: “A una de les nostres filles, quan tenia 5 mesos, per fer-li entendre a obeir quan li dèiem “No”, li donàvem lleugers cops amb una Vareta de salze de 30cm de llarg i mig centímetre de diàmetre.

El Capítol 5. La Vara. En el qual es diu: Els teus sentiments potser t’impedeixen pegar als teus fills, però això no és amor. El Déu que va crear els nens, ha ordenat als pares que usin el bastó en l’ensinistrament dels seus fills. Abstenir-se de fer-ho, al·legant amor, és una acusació contra el mateix Déu.

“Qui deté el càstig, avorreix al seu fill; però el que l’estima, des de ben aviat el corregeix” (proverbis 13:24)

El bastó reconfortant. Tu consoles el teu fill amb el bastó? Sinó has vist la Vara com a un consol, no has entès el seu propòsit. Els sentiments dels pares poden obstaculitzar una purificació completa.

Instruments de l’amor. Els cops a les natges per a que reforcin de manera adequada l’ensenyança, han de causar dolor. El més efectiu es colpejar amb la Vara la pell nua.

Així mateix, s’aconsella escollir l’estri en funció de la mida del nen.

Per als menors d’1 any , n’hi ha prou amb una Vara de salze de25 a30cm de llarg i mig cm de diàmetre. En ocasions caldrà buscar alternatives. Un regle de 30cm serà suficient.

Per als més grans, una corretja, un cinturó o una branca més gran, serà més adequat.

Curiosament després es diu el següent: Fes el propòsit de no utilitzar mai la mà per disciplinar. La ma és per estimar”. O sigui, amb la ma, no. Amb el bastó si!

La Vara que instrueix. En aquí ens diu què: La teva llar és un taller moral en el qual tu col·labores amb Déu per preparar el teu fill per a una ciutadania celestial.

Després, el manual s’entreté a instruir-nos en com ensinistrar els nens en situacions del tipus: quan deixar els bolquers, no tocar les armes de foc, no tocar l’estufa…

Capítol 19. L’educació a la llar no produeix necis. En aquí es fa una defensa de l’educació dels fills a la llar. En contra de l’escolarització, com dèiem al principi.

Diu: Mai contemplin enviar als seus fills a una escola cristiana particular, ni molt menys a les fàbriques públiques d’autòmats.

I segueix: Si vols que el teu fill faci cua per rebre condons, un avortament finançat amb diner públic, un tractament per a una malaltia de transmissió sexual o una avaluació psicològica, llavors segueix els alineaments populars de l’educació. Però si el que vols és un fill o una filla de Déu, hauràs de fer les coses com Déu mana.

L’octubre passat, a Washington, va començar un judici contra un matrimoni per la mort de la seva filla adoptada, després de seguir les directrius d’aquest Manual.

En a mi m’ha impressionat, per la meticulositat dels detalls, per la ceguesa religiosa i per la manca de raciocini, i voldria demanar-vos la vostra opinió.

Anuncis

24 responses to “Manual per Ensinistrar un Nen. Pega’l.

 1. Ostres, Tomàs, confesso que no m’he pogut llegir el text, se m’encongeix el cor… Pregunto: hi ha llibres de certes ideologies que estan censurats, oi? (per exemple, en plan racista o homòfob, espero que sí) I un llibre així no es podria prohibir??? AAAAAI MARE MEVA, i aquests nens tancats a casa sense veure cap més realitat! UF… vaig a llegir més entrades teves a veure si em desdeprimeixo!

  • En diversos comentaris m’han demanat pel tema de la prohibició. La veritat és que desconec la legislació d’aquest Estat dels EEUU pel que fa a aquests aspectes. Així i tot, és una interpretació molt literal de la Bíblia que segueixen. En el Manual hi ha constants cites de la Bíblia com a recolzament del text.

   Segur que no està prohibit, ja que fa 7 anys que es ven i es publicita.

   Espero que en algun dels posts que després d’aquests has llegit t’hagis desdeprimit. De fet després d’uns quants post seriosos o tristos, intento sempre intercalar-ne un o dos de més suaus o de conya directament.

 2. Quin mal rotllo que m’ha entrat! No el llegiria ni que fos l’últim llibre del món… com pot haver gent així?

  • Certament és cruel aquest manual.

   Deia en un altre comentari que em vaig trobar amb aquesta notícia i vaig buscar el manual per poder fer un post de denúncia. Si més no, en llegir-lo ho he pogut explicar, i ara unes quantes persones més sabeu de que va aquesta gent.

   Malauradament hi ha gent així…, i encara n’hi ha de molt pitjor.

 3. Ostres, m’has deixat parada. No em puc creure que això sigui legal. Uns bons cops el hi donaria jo en aquesta parella. I uns quants més també a la gent que els compra. El que no se és amb quin estri els hi donaria, però que els hi fotés mal de veritat!

  • Hola Eri,

   Ells no consideren que peguen en el sentit que nosaltres ho entenem. Per a ells és el que Déu els ha dit que han de fer per ensinistrar als seus fills i que siguin dignes.

   Fins aquí arriba la tonteria de l’ésser humà. Bé, si solament fos això, la tonteria i la crueltat va fins molt més enllà d’això, només tenim que llegir la premsa o veure els telenotícies.

   Els integrismes són nefastos i perillosos.

 4. A tots aquests que neguen l’evolució els posaria jo a treure cabassos de terra en un jaciment paleolític, a veure si em neguen que alló sigui real o no

  • Et dirien que són animals similars a l’home i que s’han extingit.

   Recordem que per a ells l’Home ha estat creat a imatge de Déu, per tant, com pot ser un mono!!!

   No deien que els fòssils eren pedres amb formes originals i curioses?

   Intentar raonar amb un Creacionista és inútil. Parlar amb aquells que barrejen la fe amb el recioncini és una labor impossible.

 5. I això ja és pot publicar així com així? Ningú controla els continguts violents i contra la infància?
  Que es pugui publicar als estats units, en el fons no m’extranyaria.. però això es comercialitza al nostre país també?? (digue’m que no)

  • Ho vaig trobar buscant informació per un tema relacionat amb el càstig físic sobre el que volia fer un post.

   Aquest manual es comercialitza lliurament. El pots trobar a la seva pàgina Web i també a Amazon. Hi ha versió en anglès i en espanyol.

   Ho és legal absolutament, o ningú l’ha denunciat. El que si fan és comprar-lo.

   Potser als EEUU hi ha més preocupació per altres tipus de violència que no pas per la que nosaltres entenem destila aquest manual.

 6. No ho he pogut acabar de llegir….què malament se m´ha quedat el cos.

  • T’entenc. El manual té unes 110 pàgines i la veritat és que el vaig llegir per poder fer el post, però a mesura que m’endinsava en la lectura pensava en el que estava llegint. Pensava que aquesta gent està malalta.

   Posen la religió al seu servei i utilitzen a Déu per donar pes i credibilitat a les seves teories.

   Aquesta gent fa por.

 7. Estic en estat de shock!! Sabia que molts americans ultracristians tenien aquestes idees en contra de l’educació a les escoles, però no sabia que la seva bogeria arribava fins aquests extrems.
  Ensinistrar!? Però aquesta parella que va tenir, fills o animals domèstics? Només el títol ja és ofensui cap als seus propis fills i cap als fills de les persones que se’ls creguin.
  És impressionant com es pot justificar que la violència i el càstig corporal són signes d’amor. Tot el contrari. La violència és un símptoma d’odi, així que la única conclusió que puc treure és que aquests pares que segueixen aquest tipus de ‘doctrina’ odien als seus fills.
  Jo et recomano que llegeixis ‘Summerhill’ de A.S.Neill, un pedagog que va fundar una escola a la Gran Bretanya amb l’ideari de l’educació en llibertat i per la llibertat. Crec que et sorprendrà positivament tant com em va sorprendre a mi.

  • Jo tampoc sabia que uns 2 milions de nens eren educats a casa i normalment per motius ultra religiosos.

   Tenen 5 fills i seguint la seva manera de pensar els han educat a tot amb aquest sistema.

   No és estrany pensar que el que es diu al manual és solament una novel•la de ficció, però no, és un llibret de 110 fulls dedicat total i exclusivament al que us he resumit. Segons ells, qui estima als seus fills els ha d’ensinistrar, ja que Déu així ho ha establert.

   No he llegit Summerhill però si he llegit articles sobre aquest mètode educatiu. Procuraré de fer-ne una mirada i segur que el cos se’m queda més “bé” que després d’haver llegit la merda que us he presentat.

 8. Per força s’ha de tractar d’alguna trampa. Quant compres aquest llibre immediatament salta una alarma a la Casa Blanca i immediatament ets perseguit les autoritats federals

  • Podria ser, però de moment n’han venut uns quants centenars de milers. Les campanes de la casa Blanca han de semblar un carilló.

   No estaria malament que hi hagués un seguiment, però no ens enganyem pas, no és així.

 9. I aquesta gent pot publicar aquest llibre sense conseqüències legals? Em sembla increïble!

  • Si, poden fer-ho. Segur, ja que el llibre es publicita i es ven amb absoluta normalitat. Fins i tot se’l pot trobar a Amazon.

   Sembla increïble, però en aquesta vida hi ha coses que superen la nostra capacitat de sorpresa.

 10. Per un moment he pensat que t’havies equivocat de llibre i que ens estaves explicant un manual de sadomasoquisme.

  Ja és ben cursiosa la doble (i triple) moral que es gasta per aquests móns de déu: l’altre dia ens deies que a una parella se li retira preventivament la pàtria potestat dels fills per la ferum de nazisme que es respirava a casa seva i ara veiem que es dóna en adopció una criatura a una parella d’integristes i ja veiem de quina manera més trista ha acabat.

  Escriure un llibre sobre l’apologia del maltractament infantil no hauria d’estar perseguit per la llei?

  • En el Manual hi ha un apartat que es diu “instruments de l’amor”, del qual en parlo en el post. Doncs bé, havia escrit una conya relacionant el tema dels instruments amb les sex-shops i el tupper-sex però al final he preferit no fer ni una conya amb aquest tema.

   Hagués preferit fer una ressenya sobre un manual de BDSM, hagués estat més interessant i divertit. No ho descarto. Ho tu, que per això has aportat la idea.

   El contingut es recrea en els detalls de les mesures de les vares i la manera en aplicar-les. Realment té traces de sado i de malalts mentals quan això de que parlem s’aplica en infants.

   Tens tota la raó en la teva reflexió. Moltes vegades no entenc coses que passen en el meu propi país, tampoc altres que passen a Espanya, llocs que conec millor. Per això encara em resulta més difícil entendre que fan als EEUU, com son, o perquè el que resulta penat en un Estat, no ho és en un altre. A més, en aquí es barreja tot plegat amb el tema de que aquest paio és un Pastor de l’Església Evangelista. És a dir, religió, Fe, EEUU, Integrisme, Tribu… De fet, el llibre es ven des de 1994. Si vas a Google o a la seva Web pot trobar aquest i d’altres llibres a la venda sense cap problema. Per tant, hem d’entendre que no està prohibit de cap de les maneres. En un comentari anterior deia que ja se n’han venut més de 700.000 exemplars.

   És possible que segons sigui la sentència i les proves que s’aportin en el judici hi hagi un abans i un després.

 11. Els fonamentalistes cristians tenen bons motius per no voler que ensenyin la teoria de l’evolució als seus fills; ells no vénen del mico com la gent normal, vénen del sabatot.

  • Hi havia una època en que es deia allò de: “la letra con sangre entra”, doncs això és una mica similar.

   Els fonamentalismes són perniciosos. Tenen la peculiaritat de que canvien a les persones. A més, quan s’ajunten es comporten com un ramat enfurismat, cegat per la fe irracional en unes creences que s’han anat fent a mida.

 12. Valga’m Déu, Tomàs. L’opinió?! Que quina vergonya de llibre, i quina pena de manera de viure la paternitat. Que sembla mentida que això es permeti i que, a sobre, se’n faci un manual. Sense gaires més paraules…

  • Hola Carme, bon dia,

   He llegit que ja han venut més de 700.000 còpies i que des del 2002 hi ha la versió en castellà. A això de l’ensinistrament amb un pal nosaltres li posaríem un altre nom.

   Aquestes persones que fan de la religió el centre de tota la seva vida i que interpreten o segueixen interpretacions literals o esbiaixades del que ells creuen texts sagrats, poden acabar sent perillosos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s