Rescat Bancari = cost d’eradicar 92 vegades la Fam del Món

Des de la fallida de Lehman Brothers al 2008, entre Europa i els EEUU han dedicat 2.300.000.000.000 Euros (2,3 bilions d’Euros), a rescats Bancaris.

D’aquests, quasi 1 bilió als EEUU i 1,3 a Europa.

Pel que fa a Europa, ens toca a uns 4.580 Euros per habitant.

Sobre la voracitat dels bancs - de Forges

El pufo era i és tan gran que ni aquesta ingent quantitat de diners ha servit per a que les entitats bancàries obrissin el crèdit a empreses i a particulars. Ha servit per a que es llepessin les ferides, i en alguns casos per a que invertissin per al seu benefici, per a pagar-se uns sous i unes primes de jubilació d’escàndol o per tapar forats insondables.

El préstec (perquè vull pensar que aquests 1,3 bilions Euros els acabaran retornant. Dieu-me il·lús), és tant gran que significa el 5,7% del PIB de tot el Món.

I un altre detall a destacar. Malgrat el que diuen anglesos i alemanys, si més no és el mite que circula, aquests diners no han anat a parar als països perifèrics (tal i com diuen a centre Europa en la versió més edulcorada de totes les escoltades), sinó que el 60% d’aquests 1,3 bilions d’Euros s’han destinat a sanejar bancs alemanys (Commerzbank, Bayerische Landesbank i Hypo Reale Estate) i bancs britànics (Northern Rock i Royal Bank of Scotland).

Amb aquesta quantitat, i segons estudis de Justícia i Pau, es podria eradicar 92 vegades la Fam del Món sencer.

Les coses com són.

Anuncis

24 responses to “Rescat Bancari = cost d’eradicar 92 vegades la Fam del Món

 1. Saps el que és pitjor?? Q llegeixo això i gairebé em quedo indiferent…

  …la sanitat es desmonta, els governs regalen els diners al bancs (sí, això de retornar-los et fa se una mica il·lús..), l’educació continua sent una merda, mitja espanya està a l’atur i els polítiques van afegint al seu sou base unes primes q fan por…

  Crec q el q seria notícia en aquests moments seria q alguna cosa anés com ha d’anar. Perdona, ja veus que no és un comentari q aporti molt al post…

  • Hola Born,

   Per als joves no sembla que vinguin temps massa engrescadors des del punt de vista econòmic. Caldrà estar ben preparada i atenta a les oportunitats.

   El mercat del treball ha de millorar en breu, és del tot impossible que la cosa segueixi empitjorant. La Crisi ja fa 3 anys que dura i tots esperem que el proper any sigui el darrer d’aquesta purga que ens han fet prendre a contracor.

   No ets tu l’única indiferent. Una bona part de la societat ha interioritzat que poca cosa es pot fer. Els governs han plantejat aquesta situació com a crisi planetària, per tal que mirem més enllà i no carreguem les culpes en els polítics que tenim més a prop. Per a molts polítics, la crisi és culpa d’altres, ells no tenen res a veure.

   • Això últim q comentes a psicologia te un nom: atribució externa dels merders i els fracasos (la culpa és dels altres!) i atribució interna dels èxits (que bo que sóc!)…

    • Ho sigui que fins i tot està “diagnosticat”. Bona aportació Gemma.

     És un recurs molt pobre quan qui l’utilitza és el que té el poder de fer coses que poden canviar els esdeveniments. Si que ho pregona és una persona individuals és una cosa, ara bé quan qui ho fa és un govern, doncs és molt cínic.

 2. Uau. Però eradicar de quina manera…a veure…per sempre més?? Hauríem d’acabar amb tots els polítics corruptes del món, totes les guerres i mals rotllos… no sé si ho aconseguiríem ni tenint tot l’or del món! Tot i així és una dada interessant, està clar que tants diners es podien haver invertit molt millor!

  • És un càlcul basat en el que costaria crear un sistema alimentari capaç de donar o de portar menjar a tothom, i en aquest sentit acabar amb la fam.
   Efectivament, com dius és una dada purament comparativa per cridar l’atenció. Si comparéssim la quantitat dels rescats bancaris amb l’or que es podria comprar, l’efecte comparatiu no tindria tanta força.
   Realment és difícil acabar amb els polítics corruptes. Malgrat n’hi ha més que són persones normals i corrents, n’hi ha tants que són corruptes que la sang ens bull.

 3. Això de rescatar bancs no és una mica com allò de tirar la moneda al pou dels desitjos, però amb bilions i un pou sense fons?

  • Si, en aquí el nostre anhel és que el pou ens torni tot allò que hi hem tirat i també els interessos. Succeirà així o com dius, potser el pou no té fons?

 4. Quan abandonem les paraules dels polítics i se’ns presenten les xifres reals de la crisis és quan realment ens adonem de la magnitud del problema i de la corrupció, els interessos i les estafes que estem patint. Cada cop m’esgarrifo més!!

  • És per esgarrifar-se realment. Estem en uns moments tant crítics, que els grans especuladors dominen “el tempo” de tal manera que els governs van al darrera. Els Mercats anticipen qualsevol política que es vulgui prendre.

   Com dius, quan passem de les paraules a les xifres, tothom queda retratat

 5. Els banquers, els mercats o els X haurien de ser jutjats per crims contra la Humanitat directament sense demora. No entenc com no estam tots al carrer revelant-nos contra aquestes barbaritats.

  • En a mi també em causa estupor la paciència que entre tot tenim. Crec que en el fons tothom espera que això s’arreglarà en uns pocs mesos. El que passa és que hi ha notícies, normalment negatives cada dia. No sembla que la solució parcial arribi fins d’aquí molt mesos. Per altra banda, ja fa tres anys o més, que la Crisi va començar.

   Mentre, hi ha molts milions de persones que pateixen.

 6. Em porto l’acudit al facebook!!
  De la resta… jo també voto la proposta de la presó turca.

  • L’acudit és molt bo. En Forges sempre m’agrada.

   Dos vots doncs per a la presó turca. Estem veient tantes coses mai vistes que no voldria dir que això mai pot passar, perquè han passat tantes coses inaudites que hagués perdut més d’una aposta is l’hagués feta.

 7. I a qui li importa que la gent es mori de gana?, no es tracta de créixer, produir més i competir?. Doncs entre altres aquest és el preu de mantenir aquest sistema.

  • I és un preu astronòmic i inhumà.

   De vegades penso que les coses van a tal velocitat que no ens adonem del que passa en realitat. Vivim envoltats dels problemes diaris mentre ens prenen la cartera.

   Hi tantes coses de que preocupar-se, que al final el risc és no preocupar-se de res més que de mantenir la feina i tenir el més bàsic assegurat.

 8. No és un rescat, és un cop d’estat, un estat d’excepció permanent, una dictadura mercantil mal encoberta i desvergonyida.

  • I potser fins i tot l’Assalt més gran perpetrat a la Història.

   Ja poden riure’ns dels gàngster més famosos que hi hagi hagut, mai no superaran el que estem vivint.

   I pel que sembla, encara no sabem tota la història. Encara s’haurà de sanejar tot el pufo del totxo.

 9. Cada cop entenc menys per què les presons no estan a rebentar de senyors vestits elegantment.

  • Certament, tens tota la raó.

   Hem d’escriure al Parlament Europeu per demanar que estem disposats a pagar (d’altra manera no es farà), unes presons 5 estels. Amb pàrquing particular, piscines, spas, prostíbuls de tota mena, excursions a pistes d’esqui, solàriums i un casino (que no manqui). Ah, i connexió directa amb la Borsa.

 10. jo també vull que em rescatin i que ho pagueu vosaltres!

  • Tu tranquil, tal i com van les coses pot passar de tot, fins i tot el que demanes.
   Posats en aquest punt, en a mi ja m’és igual 5 que 50.

  • Mmm… i una presó turca no podria anar bé? En proporció a a destrossa que han fet no mereixen altra cosa. Tampoc estaria tan malament: solarium, sauna i festival eròtic el tindiren garantit.

   • Bé, voto la proposta. ARa bé, crec que tenim poques possibilitats d’èxit.

    I el festival eròtic que apuntes solament seria del gust (mai millor dit) d’uns quants, potser no de tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s