Rajoy i Feijóo han tornat a mentir

En Rajoy ha tornat a mentir. Ho ha fet però de manera barroera, perquè consultant unes poques dades és molt fàcil desmuntar del tot el que ha dit.

Ha dit que si altres haguessin gestionat com ho ha fet el Govern de Galícia, que no ha hagut de demanar ajut al fons del Govern per a les Autonomies, ara potser no estaríem així.

Per què ho ha dit si sap que és totalment fals?

Doncs perquè hi ha una ocultació deliberada i interessada de les dades fiscals reals, i perquè estan en campanya electoral.

La mentida no sempre és solament l’altra cara de la veritat. El que han dit en Rajoy i en Feijóo està molt lluny del que és una mentida blanca. El missatge fals que de manera deliberada han propagat té com a finalitat crear animadversió vers Catalunya. En Rajoy dient el que ha dit i en Feijóo amb allò tant fals de “Galicia paga y Catalunya pide”, “Galicia es una comunidad solvente” o “Hacer más con menos”. Ahir la nit va dir que el “Dèficit de Galícia estava niquelado”

Confrontem el que han dit amb les dades del 2011 de l’ INE per aquestes dues comunitats:

El Saldo Fiscal Propi (balanç dels comptes interns de cada Comunitat amb els diners que gestionen i una vegada s’ha aplicat el fons de compensació interterritorial), dona el següent resultat: Catalunya presenta un dèficit de 7.500 milions d’Euros, mentre que Galícia assoleix quasi bé l’equilibri -170 milions d’Euros.

L’aplicació del Fons de Compensació Interterritorial significa per a Catalunya que 16.000 milions d’Euros dels que per fiscalitat han sortit de Catalunya cap a Espanya, no retornen. En canvi, per a Galicia, significa una entrada de 4.724 milions d’Euros

El Saldo Real (diferència entre els dos primers conceptes). És el resultat real que obtindrien aquestes Comunitats sense l’aplicació del fons de compensació. El resultat seria:

Catalunya: + 8.500 milions d’Euros

Galícia: – 4.894 milions d’Euros

Com deia Rajoy,  a Galícia no li ha calgut demanar cap “rescat”. És clar que no, ja què el 96,53% del seu dèficit és compensat per les comunitats que són aportadores netes al sistema, entre les quals hi ha Catalunya.

Espanya viu en una gran mentida fiscal. L’ocultació de les dades fiscals reals té sentit per aquells que volen ocultar que el sistema autonòmic no és viable per si mateix.

Catalunya ha comés errors, segur que si, però els Governs espanyols ens han portat de manera deliberada a l’asfixia econòmica.

Amb les lleis actuals Catalunya no és viable econòmicament. Saben perfectament que l’actual sistema ens fa febles, i això és el que volen.

Que valorin però, que matar a la “gallina de los huevos de oro” no és gaire intel·ligent.

Algú del Govern dirà que una Catalunya Independent tindria un PIB per càpita clarament més alt del que tindria una Espanya sense Catalunya?

Catalunya Independent tindria problemes i no tot serien flors i violes, però el panorama per Espanya sense Catalunya és més fosc i més incert encara.

El problema d’Espanya no és la resistència al canvi que significaria la Independència de Catalunya o que ens estimin tant que se’ls trenca el cor, és que haurien de fer front a la seva pròpia viabilitat com a país.

Nota: avui “El País”, publica que el Consello de Contas de Galicia en l’auditoria dels comptes de 2010, ha informat que aquesta Comunitat va desplaçar de manera irregular 411 milions d’Euros en factures mal comptabilitzades de l’exercici 2010 al 2011, amb la intenció d’ajustar-se a les dades de dèficit.

Fonts: INE. Santiago Niño-Becerra a 8 al dia del passat 1 d’octubre. Estudi sobre la Viabilitat de Catalunya com Estat, l’anàlisi de l’Hisenda Pública, de les economistes Núria Bosch i Marta Espasa, i El País, de 8 d’octubre de 2012.

10 responses to “Rajoy i Feijóo han tornat a mentir

 1. Veus? Ells sí que s’administren bé i no com nosaltres que ens ho gastem tot en ves a saber el què. Jo crec que el més correcte i assenyat és que marxem de les espanyes i els deixem solets perquè no hagin d’aguantar el llast insuportable de tenir una comunitat que els xucla els calés. Sí, marxem i així deixaran de patir que prou malament els ho hem fet passar aquests darrers 300 anys, pobrissons.

  • Comencen a sovintejar per la xarxa tota mena d’estudis i de vídeos que demostren la viabilitat de Catalunya Independent. El que encara no he vist són estudis similars de la viabilitat d’Espanya sense Catalunya…, i em pregunto: per què serà?

   Jo no sé perquè els fem patir tant. Sembla que estiguin molt preocupats pel nostre futur, quan sembla que s’haurien de preocupar pel seu. El millor és marxar i no fer-los patir més.

 2. Aquelles nenes de l’APM que fan ñññññññññ mentre amb els dits fan com si estrenyessin alguna cosa imaginària…. aquest seria el meu comentari.

 3. Espera, espera… Rajoy mentint??!! Però on arribarem!!!!
  L’altre dia vaig veure per la tele un eslogan ‘indignat’ d’alló més escaient. Deia :’Queremos mentiras mas gordas, que estas ya no nos las creemos’.

  • Si tot fossin mentides, encara, però aquesta classe de mentides ens afecta a tots i ens afecta en el dia a dia.

   A banda de mentides, s’estan escoltant coses que ultrapassen allò que és deia “de l’alçada d’un campanar”.

 4. I a més hi ha aquella animalada del AVE a Galícia, no entenc com poden votar al PP.

  Ningú pot presumir de gran cosa, però les comunitats receptores de fons haurien de ser més modestes i a poder ser agraïdes…

  • Acabo de sentir al TeleNotícies que l’estació de Girona haurà de seguir sent provisional perquè han endarrerit les obres de la nova estació de l’AVE fins el 2024! Imagino que han desviat tots els diners per a la línia de l’AVE a Galícia. Sembla que podrien acabar el que està a punt d’acabar i després començar una altra cosa, no? Doncs no.

   Crec que les comunitats receptores netes de fons any rere any, podrien estar més calladetes. En canvi, Galícia i Extramadura, dos exemples de les que no solament no callen, sinó que intoxiquen.

 5. veus això si que em toca els nassos que em fotin els calers i encara em diguin que tinc pèrdues

  • I ens afecta perquè hi ha més retallades. Per bé o malament que ho facin els governs de Catalunya, el pes del dèficit fiscal és tan brutal que amb la crisi ha esdevingut inaguantable. Mentre d’altres viuen d’una determinada manera, nosaltres…, no cal que ho expliqui perquè tots ho sabem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s