El Caganer i Benet XVI

Hi ha coses que deceben, que fan fredor, que ens fan despertar al món real.

Aquests dies he llegit notícies d’aquelles que cabregen, d’altres que fan pensar i moltes que farien riure sinó fos perquè són molt penoses.

També he llegit mentides i bestieses de l’alçada d’un campanar.

A continuació parlo d’algunes d’aquestes notícies. També veureu que dic que de totes aquestes en puc passar, puc entomar-les. Deixo pel final, la notícia de les notícies, la mare de totes les notícies, aquella de la qual no he pogut passar.

Puc passar del que avui he llegit de l’Alicia Sánchez Camacho quan ha dit que Catalunya tindrà un nou sistema fiscal en el qual només haurà de dedicar a la solidaritat amb d’altres regions d’Espanya l’equivalent al 4 o 5 % del seu PIB. No m’ho crec. Crec que ho faran, però amb els seus “especials” càlculs de les balances fiscals.

Em quedo amb les ganes de dir-li que potser hauria de ser a l’inrevés, i que d’altres autonomies retornessin a Catalunya part dels diners que en les darreres dècades ha sortit d’aquí sense retorn, però puc passar de dir-li res.

També puc passar del projecte que vol facilitar la residència als estrangers que comprin un pis per valor de 160.000 Euros, mentre aquí es permet que els mateixos bancs que han estat rescatats amb diner públic es dediquen a desnonar,  enlloc de fomentar solucions com hipoteques més baixes o lloguers assequibles.

Si la Residència val 160.000 Euros, potser vol dir que tot està en venda. En aquest cas, proposo que posin un preu per a la Independència de Catalunya i ja farem comptes, ja ens ho pensarem.

Puc passar també de la denuncia de la delegada del govern a Catalunya pel tema dels trens de la Diada, o de les declaracions d’avui del Ministre Montoro. Puc passar.

Com puc passar del que Benet XVI diu en el seu darrer llibre “Històries de la infància. Jesús de Natzaret”, quan reafirma que Jesús va néixer d’una dona verge, o que en realitat Jesús va néixer entre 6 i 7 anys abans del que fins ara es pensava, puc passar de tot això.

Ara bé, del que no puc passar de cap manera és del que Benet XVI ha dit al referir-se al naixement de Jesús al portal de Betlem. Ha dit que en el portal no hi havia ni bou, ni mula!!!

Què cruel que és aquest home!

Podria haver-s’ho callat dic jo. A més, ho desvetlla ara, prop de Nadal, quan sap que ls figuretes dels Pessebres ja estan a la venda. Milers de bous i milers de mules que ja no es vendran. Milers de nens i de nenes amb els ull negats de llàgrimes en haver de llençar a les escombraries els bous i les mules perquè la màxima autoritat de l’església ha dit el que ha dit.

Què més ens espera?

Quina altra crueltat ens desvetllarà el proper Nadal?

Què ens dirà, què tampoc hi havia Caganer al Pessebre?

22 responses to “El Caganer i Benet XVI

 1. El caganer també era verge i ningú li feia cas, ho dic després d’unes llargues investigacions paral·leles de la veritat. Ah!, i lo de la verge no ho tinc tant clar, però canviar-li el nom a aquestes alçades…

  • Miki, ens has deixat esparverats amb aquesta “exclusiva” del Caganer i la seva Virginitat (no serà una notícia de les que vol intoxicar, oi?). Tens raó, la Verge seguiria sent La Verge encara que algú es despengés amb proves (?) de que no ho era quan va néixer Jesús.

 2. Ostres que bo Tomàs…!
  Mentre anava llegint et veia indignadissim mentre ho escrivies i arribo a la notícia final i m’has deixat amb la boca oberta… no m’ho esperava. Has aconseguit que m’anés creixent a mi també la ràbia i després l’has foragitat amb aquest final i he acabat rient!
  Sincerament no sabia ni el què havia dit aquest home.. “bendita” innocència!
  Ens escrivim aviat!

  • Hola Gemma!

   Es tractava d’intentar un crescendo fins a la notícia final que ho desmuntava tot. M’encanta haver tingut la teva atenció.

   Vaig llegir aquesta notícia i la vaig post. lligar amb altres molt més importants per confeccionar el post.

   D’acord. Ens escrivim!

 3. Pues el mio (que a propósito, es de los play mobil) va a tener su buey y su mula, diga lo que diga el papa. Ni que no hubiera problemas más serios, hombre ya!
  xDD

  • Ja veig que no li fareu cas al Papa, de seguir així, aquest senyor es quedarà sense creients.

   Un Pessebre de play mobil, em sembla molt interessant, mai n’he vist cap!!!

   • Regalo de mis amigas de Valladolid, para que tuviera Belén la primera navidad que pasé aquí en Alicante (que sean maestras, una de ellas de infantil, igual influye en que eligieran uno de play mobil)

    • Segurament el fet que siguin mestres haurà estat determinant per a un regal tant original. Potser és més habitual del que jo et vaig dir, però la veritat és que no n’he vist mai un fet amb play mobils.

 4. Això és, claríssimament, un boicat del Vaticà cap a les empreses que fabriquen les millors peces del naixement. A veure si resulta que, en realitat, només existien la mula i el bou i les altres peces són una invenció seva…

  • Una visió interessant la que proposes. Un Pessebre ple d’animals, on el nou nat és una cria de dragó de Komodo i els únic no animals són dos humans esclavitzats que s’estan al portal tot espantant les mosques del bressol del dragonet.

 5. Primer de tot dir que jo no puc passar tot el que tu pot passar
  Segon. Així doncs queda confirmat el que ja sospitava, que en aquell portal l’únic que tenia banyes era el pobre Sant Josep…

  • Fins arribar al tema del bou i de la mula, TOT el post és pura exageració per a que d’aquesta manera destaqui més el tema dels animals al Pessebre. Ni tu, ni jo, ni moltíssimes persones passen de tot el que en el post es diu. És una llicència de l’autor, que soc jo.

   Has estat molt bé, i molt cruel a la vegada, amb el tema de sant Josep. Recorda que també es celebra el dia del Pare per sant Josep…

 6. El meu “rigor científic” m’ha dut d’uns anys ençà a renunciar a les pólvores de talc per simular la neu perquè Betlem cau en una latitud poc coherent amb un clima nòrdic i ara he de treure el bestiar? No sé, no sé.

  L’evangeli segons Sant Lluc diu que “el va embolcallar i el va ajerure en una menjadora, perquè no hi havia allotjament per a ells a l’hostal” i les guies turístiques t’adrecen a la cova (co-va) del Naixement per veure la zona zero de tot plegat. Evidentment, l’evangeli no fa un inventari del bestiar, però, ai Benet, com podem saber si la palla i el gra de la menjadora era per un bou o per una ovella? Passo: d’actes de fe, els justos.

  • Acabo de mirar el clima de Betlem. Pel que he llegit, els hiverns són suaus però les temperatures poden caure fins els 0º C. Així doncs, sembla que alguna que altra nevada hi pot haver, com a Barcelona que de tant en tant neva.

   Benet XVI diu que en els Evangelis no es parla d’animals. El que passa és que ja no queden “creients”.

   Si vols estar en bona sintonia amb Sa Santedat, has de treure totes les bestioles del teu Pessebre. Ben pensat, és més higiènic per a un nou nat no estar envoltat de bous, mules, fems, mosques…

   • Ui, si les nevades de Betlem són com les Barcelona, es col·lapsarà la ronda de Natzaret i els reis arribaran al febrer 😀 😀 😀

    Ja saps que tinc flaca per les bestioles, així doncs m’arriscaré a contradir les sàvies conclusions de sa Santedat i continuaré ficant el bou i la mula en el naixement. Ben mirat, en una cova per guardar animals on hi ha una menjadora per donar de menjar animals i un munt de pastors a prop, té unes probabilitats brutals de contenir-hi animals.

    En definitiva: el Papa pot ser infal·lible, però jo sóc capricorn. La vaca i l’ase s’hi queden.

    • En Benet XVI ha dit que els reis mags en realitat eren el que se’n diu uns homes savis que seguien una estrella (una supernova).

     Si, segons els evangelis sembla probable que hi hagués animals, però no ho diu de manera textual i per això sa Santedat diu que no n`hi havia, perquè com saps perfectament, aquest home sempre diu la “veritat”.

     Ja veig que ni el Papa pot lluitar contra una dona capricorn. Dones i astrologia, són la Kriptonita del Vaticà!

 7. Amb les primeres notícies que esmentes arribo a una conclusió molt clara: Espanya va per molt mal camí, estan desesperats i, no sé com s’ho fan però sempre busquen les pitjors solucions. Espero que ben aviat marxem i, allà ells, ja s’ho faran!

  Tomàs, el preu que li posarien a Catalunya MAI el podríem pagar. Com que ens estimen tant i l’AMOR no té preu…

  Respecte al Papa, he llegit la notícia, en què es basa per arribar a aquestes conclusions? Jo, ho sento molt, però MAI em creuré que fos verge i sí crec que hi havia bou i mula. Que Jesús va néixer abans sí que és veritat, demanaré l’explicació i te la passaré. Jo com que no crec en res de tot això no hi vaig parar atenció.

  Si algú llença el bou i la mula, ben burro serà. Cadascú ha de viure el Nadal com més feliç el faci.

  El Caganer sí que existeix i té nom: Benet XVI, àlies el BENEIT.

  • Espanya té problemes importants, a nivell social, econòmic i polític. Està en un moment delicat. Catalunya no està gaire millor, però per a molta gent tenir un projecte de futur és molt estimulant.

   Certament, l’amor no té preu. Millor que no hi posin preu, no sigui que no el puguem pagar.

   El Papa com a representant de Déu i cap de l’església que és, els seus seguidors (dic jo) creuen en el que diu. Per això es diuen “Creients”.

   Crec que l’error en la data de naixement va ser del monjo que va publicar el primer calendari en el que hi havia allò de A.C i D.C.

   Vaig intentar donar un enfocament lleuger i còmic al post. Volia anar donant voltes amb les notícies per acabar amb el tema del bou i la mula.

   Ja miraré si hi ha el caganer del Papa, imagino que si.

   • Ja m’han passat la resposta, encara que ja veig que tu també:
    L’any 1 va ser “decidit” per un monjo que, per demanda del papa Gregori el Gran, va calcular quin era l’any del naixement de Jesús segons el calendari vigent en aquella època, el Julià. El monjo en qüestió va basar-se en dades equivocades, i per tant, l’any que es va decidir com a primer de l’era cristiana no era realment el del naixement de Crist.
    Segons les dades de què es disposa, que són poques, Jesús hauria nascut entre set i quatre anys abans de la data que va calcular el monjo. Per tant, podem dir que Jesús va néixer entre el 7 i el 4 a.C.

    • Gràcies Maria. Després del teu comentari vaig mirar de buscar alguna cosa i vaig trobar l’explicació del monjo. Pel que sembla, com dius, aquest monjo va errar en els càlculs i des de llavors estem utilitzant allò de AC i DC de manera equivocada si prenem com a any de canvi el que traspassa el abans del després de Jesucrist (l’any zero no existeix).

     Si, jo he trobat informacions molt semblants a la que ens deixes. Així doncs, en això també ens tenien enganyats.

 8. HAHA! Molt bé, molt bo i molt ben trobat. No sé per què diu que no n’hi havia, ara m’has deixat amb la “intríngulis”… Si més no la història quedava bonica!

  • Tot el post és pura conya.

   Amb el “no hi havia” vull donar per segur que en el Pessebre hi ha Caganer, i que ara potser ens dirà que tampoc n’hi havia, com ha fet amb el bou i l’ase. Es tractava de portar el relat a l’extrem de l’absurd per contraposar-lo al que ha dit Benet XVI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s