I si deixem de ser tan educats?

Quan vull riure em miro al mirall. Els escàndols que envolten a polítics, empresaris, banquers i a la corona, no em fa cap gràcia, hauria pogut escriure que no em fa puta gràcia, però per educació no ho he fet.

Posem-nos en la pell d’una persona que acaba d’arribar al País. Al cap d’uns dies de llegir la premsa i d’escoltar la tele i la ràdio, ha de pensar que ha arribat a un País de pandereta. Bé, hauria pogut escriure a una Merda de País, però per educació no ho he fet.

En a mi m’agrada la política, i no me’n ser avenir del que cada dia es descobreix.

Hi ha algun Partit Polític que no hagi provat la “poma de l’arbre del bé i del mal”? Podria haver dit que com és possible que hi hagi tants Corruptes fastigosos amb carnet, però ja sabeu que soc molt educat.

El tema Bárcenas és fascinant. Mentre està o comença a estar imputat de tot menys de la prohibició dels toros a Catalunya, es marca un viatge a Canada en bussines que és tota una declaració d’intencions.

Aconseguir que el PP li pagui la SS i l’IRPF, mentre diuen haver-lo acomiadat fa mesos, ens diu que estem davant d’un personatge que té molt de poder. Podria haver dit que aquest estafador xantatgista de merda els té agafats pels collons, però ja sabeu que les paraules gruixudes no m’agraden.

L’espionatge a Catalunya, va camí de convertir-se en un nou culebrot. Els arxius ja estan en mans del Ministeri de l’Interior que hores d’ara ha d’estar gaudint d’un dels seus millors dies.

Sortirà de tot. Es veuran afectats polítics, empresaris, jutges i ves a saber a qui més.

I per cert, tothom contractava la mateixa empresa de detectius? Com poden ser tan simples? Podria haver dit tontos del cul, però la meva educació m’ho ha impedit.

I la CEOE? Doncs una broma. Si això és l’organització dels empresaris, tanca i tira la clau.

Mentre des de la seva direcció aposten per rebaixar sous, incrementar jornades laborals per guanyar competitivitat i pujar l’edat de jubilació, alguns dels seus màxims dirigents estan a la presó o hi van de camí. Això no és propi d’un País seriós. Podria haver dit que la CEOE canviarà el nom a Confederació Espanyola d’Organitzacions d’Estafadors, però ja sabeu que soc molt educat.

I la Banca. Doncs els grans s’han menjat als petits “a rio revuelto, ganancia de pescadores”. Mentre venien preferents com si fossin crispetes en un cinema, paraven una ma als diners del Govern i d’Europa, mentre amb l’altra desnonaven. Són banquers. Podria haver cabrons sense escrúpols, però em costa ser groller.

I la corona, doncs fent equilibris per perpetuar-se, que en realitat és la seva màxima prioritat. Podria haver dit que haurien d’estar avergonyits de ser uns paràsits ben pagats, però no vull ser groller.

Ja ningú posa la ma per ningú, els serveis de cremats dels hospitals estant saturats de feina.

Per afrontar el futur amb un mínim de garanties, el primer que s’ha de fer és netejar a fons, desinfectar i esperar-ne la regeneració. Podria haver dit fotre’n fora a la meitat i expropiar-los dels seus bens fins que la justícia digui el que han de tornar.

Podria haver dit que s’han d’omplir les presons de polítics i d’empresaris. Podria haver dit que prendre’ls la llibertat i els diners potser és l’únic que els espantarà prou com per no tornar-ho a fer. I sobretot, per a que d’altres en el futur sàpiguen quines són les conseqüències de ser un cabró de merda i un lladre sense escrúpols. Però, ja sabeu que no ho faré perquè soc molt educat.

Ara bé, estic a punt de deixar de ser tan educat, i com jo n’hi ha d’haver molts i moltes. El dia que hi hagi menys educats i la indignació que sentim es transformi en un sortir en massa al carrer a dir el que pensem i el que volem, aquell serà el dia en que s’acabaran les pràctiques corruptes de tots aquests pallassos. El dia que la pressió social els passi pel damunt, aquell dia pot ser que comenci a canviar tot.

Ara bé, als corruptes els hi hem de tocar els diners i la llibertat, és l’únic que entenen.

Anuncis

22 responses to “I si deixem de ser tan educats?

 1. Te donc tota la raó, Tomàs, i molt bon títol! Jo ja fa temps que estic cansada de ser educada, que no entenc la paciència de la societat del nostre país, amb la qual estic començant a deixar de creure. En les persones, certes persones, sí, però no amb el conjunt. Mentre no s’aconsegueixi acollonir la classe política faran el que voldran amb nosaltres… I els ho permetem que és el pitjor!

  • Ens estan cansant amb les constants incongruències, manques de respecte i casos de corrupció. En a mi em cansa especialment el fet de que parlin molt i facin poc i el poc que fan o fan amb una lentitud que no contenta a ningú.

   No els hem escollit per fer lleis que tardin anys en materialitzar-se i en causar efectes. En aquests moments necessitem polítics que trenquin motlles, que treballin dia i nit cercant solucions imaginatives a situacions tant bèsties com les que estem veient a diari.

 2. Doncs si, hi han partits que no tenen corrupció. El pitjor que podem fer per lluitar contra aquesta lacra es pensar que és un fenomen universal i inevitable, com una calamitat meteorològica a la que estem condemnats

  • Si, hi ha uns pocs partits que no són corruptes. Els uns no tenen mèrit, aquells que mai han tocat poder (com C’s), altres perquè ideològicament entenen el servei públic de manera que la corrupció no hi té cabuda. Partits com aquests són els que la societat ha de premiar en el futur més proper amb vots i confiança.

   Ves a saber que en sortirà del tema de Método 3. Així i tot, imagino que acabaran retratats els partits de sempre, els que ja actuen d’una manera determinada. No m’imagino a segons quin polític anar a contractar un servei il·legal d’aquests, en canvi si m’ho crec d’altres polítics (i m’agradaria estar equivocat).

 3. Poca cosa més a afegir, crec que hem de deixar de ser educats ja. Sempre callam els mateixos

  • És una gran avantatge pels polítics el fet que la immensa majoria de la gent no es manifesta més que cada 4 anys a l’anar a votar i molts, ja cansant, ja no van ni a votar. Si algun dia això es reverteix i la societat surt al carrer, s’han acabat les tonteries.

   Acabo de sentir una part del debat de l’estat de la nació i sembla el mateix de sempre. Allò de “y usted más”. No ens mereixem aquests polítics…, o potser si, perquè se’ls ha votat i perquè tampoc prenem la decisió ferma de fer-los fora.

 4. No n’hi ha per riure, però d’alguna manera això em recorda aquell acudit que deia que va un home a arrencar-se un queixal i quan el dentista se li acosta amb les tenalles, va el pacient i l’engrapa pels líftings (tu ja m’entens) i li diu “oi que no ens farem mal?”. Doncs això: fins ara es tenien els uns als altres ben agafats i ara que s’està desfermant tot nosaltres no podem creure fins a quin punt n’hi ha, de queixals podrits.

  Jo no en sóc gaire, de perdre les formes; només voldria, sense visceralitat i amb total correcció, fer-los seure davant d’un jutge honrat i imparcial i aplicar-los la llei fil per randa. Reconec, però, que si després de tot el sarau, n’hi ha qui se’n surti amb total impunitat, aleshores sí perdré la compostura (i alguna cosa dins meu diu que em vagi preparant 😦 )

  • Hi ha jutges que són com cal, però n’hi ha d’altres que es guien més per ideologia que no pas pels principis que un jutge s’hauria de guiar. En tenim exemples, i els tenim en els més alts tribunals possibles. Quins liftings!!!

   Avui he llegit que finalment l’Urdangarin anirà a presó: perquè hi ha prou proves en contra i perquè tal i com estan les coses a qui més interessa que això acabi així és a la pròpia corona, sobretot a Felipe. També he llegit que això succeirà al final del procés, ja que si des del principi se l’hagués empresonat, hores d’ara ja estaríem demanant que l’acompanyés la seva dona i que s’imputés el rei per complicitat (bé, malauradament no és possible, ja que el rei té inviolabilitat!!! Quins liftings!!! així es va aprovar -art. 56.3 de la sacrosanta constitució espanyola. Todo atado y bien atado!

   És un joc en el qual s’estan administrant de manera molt intel·ligent els temps. Si es cremen etapes massa d’apresa, el poble tendeix a demanar més. D’aquesta manera encara estem en la prèvia, encara no sabem que passarà. Si ell ja estès a presó, hi hauria més pressió per passar al següent estadi i anar fins al final amb d’altres persones. Així, quan finalment vagi a la presó aplaudirem i ja no demanarem res més.

   Una vegada més, la corona s’haurà sacrificat per Espanya.

    • Tens tota la raó.

     En Bárcenas té molt de poder. Hi ha qui diu que té guardats els “recibis” dels que cobraven en sobre. Entra dins la lògica que un tresorer faci signar un rebut a qui li fa entrega de diners (és pràctica comuna), d’altra manera com podria saber qui ha cobrat i qui no, ho com podria demostrar que aquells diners els ha donat a una persona en determinat. Si això és cert, és una informació explosiva. Brutal. No m’estranya que s’en vagi a Canadà a fer negocis i a esquiar, encara que el jutge li prohibeixi tornar a sortir, el viatge ja no li treu ningú. A més, crec que aquest si cau, té la intenció d’endur-se per endavant a uns quants més i segurament són importants dins el PP.

 5. A mi em van ensenyar que una persona educada és aquella que té uns valors i unes creences personals i que actua segons aquestes. Així que si dedicar-te a fotre verds a tots els sense vergonya que ens governen i que estan ‘per sobre’ nostre es coherent amb els teus valors, doncs ets la persona més educada del món!!!

  • Si, quan en el post dic “educat o educació”, és una manera de posar de relleu que pel que sembla som una societat educada, pacient i tranquil·la, ja que d’altra manera amb tot el que ha passat en els darrers 4 anys i el que està passant ara mateix, ja s’hagués armat algun aldarull important. De moment les manifestacions que hi ha són per temes determinats, fins que no n’hi hagi una concentració macro no li veuran les orelles al llop.

   En el teu comentari esmentes els valors, crec que és important que no es perdin precisament en aquests moments en què és quan tenen més valor.

 6. Encara t’has quedat curt quan no escrivies de forma educada. Totalment vergonyós el que està passant, o el que s’està descobrint que fa anys que passa. Molta impotència i que ens tractin d’imbècils d’una manera tan descarada, fa realment que perdem la paciència de ser tan políticament correctes.

  • Així és, molts polítics quan fan declaracions sembla que es dirigeixin a persones sense criteri, sense informació i que siguin tontets.

   Manca una legislació més dura per aquests delictes i també manca la voluntat per aplicar-la en el seu grau més server.

   Si els càstigs no s’espanten de veritat seguirà havent corrupció, perquè, per ara, surt molt barat ser corrupte.

 7. Educació davant de tot! sinó què seriem? seriem com ells…

 8. Està bé aquesta nova manera de fer articles… “a lo tonto” (com ens tracten a Espanya) les has anades colant totes…

  Ben dit! Totalment d’acord amb tu… si no ens tracten amb educació, per què l’hem de fer servir nosaltres? Que vegin que ja n’estem farts!

  • Crec que tots aquests que ens fan la vida més difícil tenen la immensa sort de que la societat, en general, és tranquil·la, serena, pacient, molts pacient i educada. D’altra manera en aquí ja hi hagués hagut algun aldarull. De moment hi ha manifestacions temàtiques, però si en algun moment conflueixen totes les indignacions juntes, ja cal que els governs facin les maletes.

   • Del que tenen la sort és de la incultura existent, hi ha massa gent que no s’immuta per res, els riuen les gràcies i els tornaran a votar, massa gent que té memòria de peix que quan toca anar a votar s’oblida del que ha passat, d’acord que el panorama polític no és gaire engrescador… el pitjor és que paguem tots per l’estupidesa d’uns quants.

    • Crec que tens part de raó a l’exposar que una bona part de la ciutadania que vota pateix de certa incultura democràtica.

     Per malament que li vagin les coses i per malament que ho faci, sempre tindrà 7 milions de vots. Té una cantera molt àmplia i molt fidel de votants. Hi ha molta gent a Espanya que els vota. Hi ha una gran part d’Espanya que vol l’Espanya que els dona el PP encara que els estafi o els enganyi. Posan pel davant l’Espanya del PP que és el que més els importa.

     • Ho vaig viure l’altra dia amb una que havia treballat amb mi i jo creia que era de les bones… compta com seran les altres…

      Entre incultura i interessos… anem malament!

     • De vegades hem de mirar que es vota a Espanya per prendre consciència del país en el qual ara per ara vivim. Les coses són com són.

      El PSOE ho va fer molt malament en la passada legislatura i això va donar ales al PP, però encara que no hagués estat així, el PP té milions de votants fidels.

      Inclús ara, amb tot el que està passant, corrupció inclosa, el PP segueix per davant del PSOE en intenció de vot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s