En taxi en un embús a Ciutat de Panamà – 2

Aquesta és la segona part del viatge en Taxi en un embús a Ciutat de Panamà. Fa uns dies vaig publicar la primera part que podeu trobar a:

El post es composa d’un seguit de fotos que vaig anar fent mentre era assegut al taxi en mig d’un embús espectacular (que en allà coneixen per “tranque”).

Això si, aquests taxis tenen un avantatge gens menyspreable, i és que com que el preu es pacte abans de pujar al taxi o ens els primers metres de viatge, el cost final pactat no varia encara que el viatge duri deu vegades més del que es tardaria en condicions de tràfic normals. Imagineu-vos el que costaria un viatge de més d’una hora a Barcelona o qualsevol altra ciutat, o un de 2 hores com el que vàrem fer el primer dia des de l’aeroport a l’hotel.

Foto 7 - Ciutat de Panamà (foto pròpia)

Foto 7: correspon a la part del darrera d’un vehicle comercial que indica a dreta i esquerra que pot reportar el mal comportament al volant del que condueix aquest transport.

Hi ha un rètol que diu “Reporte como manejo”, que va acompanyat d’un telèfon on pots trucar per denunciar alguna infracció o mal comportament. Política d’empresa.

Foto 8 - Ciutat de Panamà (foto pròpia)

Foto 8: És d’un bus que duu a la part davantera (al costat de la roda), una mena de “motxo vileda” que imagino és per evitar que l’aigua del paviment que aixequen les rodes vaig a parar a la carrosseria del vehicle o a les persones que puguin anar mig penjades de la porta quan el bus va ple a rebentar. Cutre però pràctic.

Foto 9 - Ciutat de Panamà (foto pròpia)

Foto 9: Un cartell municipal en el qual sembla que l’Alcaldia es doni copets a la pròpia esquena tot dient que estan treballant per als demés. Arreu són molt semblants els polítics!

Foto 10 - Ciutat de Panamà (foto pròpia)

Foto 10: Un camió obert que venia pinyes (per cert molt bones i molt saboroses) al carrer convertint el camió en una botiga improvisada. Un dels homes està passant les pinyes a l’altre que les anava col·locant a la part per on passaven els cotxes. Comerç a peu de carrer i de carretera.

Foto 11 - Ciutat de Panamà (foto pròpia)

Foto 11: En el primer post sobre aquest tema, explicava que els cotxes a Panamà tenen l’obligació de portar matrícula a la part del darrera, a la part davantera poden posar-hi una placa o res.

El curiós del vehicle de la foto és que duu dues matrícules. Aquest es veu que va dir: més val que en sobri que no que en manqui.

Foto 12 - Ciutat de Panamà (foto pròpia)

Foto 12: Un anunci de Cervezas Atlas, amb dos missatges clars: Un diu “Cuando maneje no tome. Fins aquí anem bé, és una versió del ja famós “si bebes no conduzcas”. L’altre diu: “El sabor de mi generación”, bé, sembla una crida a una determinada franja d’edat que es pugui sentir identificada.

Ara bé, encara hi ha un altre missatge i aquest no està escrit, és el de la foto de les 5 noies en bikini. No hi ha en aquest cas cap nota que ens ho expliqui i per tant, si, és el que penseu…, és per cridar l’atenció, per a que el cartell sigui mirat. És a dir, ens diuen que si bevem no hem de conduir perquè és perillós, però hi posen 5 noies en bikini per a que el seu cartell sigui mirat, i perquè això està demostrat que no comporta cap perill!!! És el mateix a tot el món!

27 responses to “En taxi en un embús a Ciutat de Panamà – 2

 1. La de l’autobús amb la Vileda és molt bona.

 2. Afecto..! perdona el error…

 3. Sens dubte el de “Cuando maneje no tome” s’endú la palma. Masclista no, el següent!

  • Estic amb tu, amb l’excusa de la publicitat es cometen molts excessos (per posar-hi un nom) pel que fa a la igualtat de sexes i al tractament ètic cap a la dona.

   • Hola Tomás, espero tengas un excelente día Domingo..! Saludos y un abrazo con mucho afrecto..!!

    • Hola Patricia yo también te deseo que tengas un buen domingo. Saludos.

     • Un abrazo Tomás desde Chile con cambio de horario… 12:51 hrs..!

     • Si, con horario distinto pero en Chile también es domingo dia 28.

      Acabo de pasar por tu Blog. Por lo que sea, te tengo entre mis enlaces i en mi blogroll, pero no me llegan tus post a mi Reader. Ahora lo que he hecho es borrar tu enlace y volverlo a crear para ver si soluciono esta disfunción.

     • Tomás, si aquí también es domingo 28 aunque cuando miré en el calendario donde aparece la hora encontré que decía que era lunes. (lo acabo de corregir) Siempre que cambia la hora se producen algunos problemas. Tampoco me llegaban tus publicaciones, pero entre ayer y hoy han llegado y también los comentarios y eso que siempre coloco que me los envíen.. Espero siga así..

     • Ahora entiendo tu comentario, pensaba que era yo el que pensaba que en Chile era domingo y ya era lunes.

      Así pues, compartíamos el mal funcionamiento en cuanto a recibir nuestras nuevas entradas. No entiendo que pasa. Esta mañana he consultado las novedades de los Blocs que sigo y las del tuyo no me aparecian (como siempre hasta ahora). Espero que a partir de ahora esto cambie y se solucione todo. Ya te lo diré si es así.

     • Así es y todavía sigue apareciendo dos veces el comentario, la primera vez aparece el comentario pero no el vínculo al artículo, y la segunda vez aparece el comentario y el vínculo..

     • En cuanto a tu blog, aún no puedo decirte nada. Lo sabré cuando hagas una nueva entrada. Si me llega el avisa es que ya funciona, en otro caso lo que he de hacer es acordarme de ir entrando a tu blog para ver que hay de nuevo.

 4. Ja veig que gràcies al rètol publicitari no tindran accidents perquè no “manejaran” quan “tomen”, però es fotran una bona nata si se’l miren gaire (per cert, és publicitat enganyosa: si aquestes mosses els donés per la cervesa, de ben segur tindrien la panxolina més rodoneta).

  • No dona no que la cervesa és diürètica i això ajuda a no tendir panxolina. Ara bé, estic amb tu en que el rètol provoca la mirada, i més quan hi ha embussos en que un mira arreu per passar l’estona.

   Per cert, felicitats pel teu sant encara que sigui amb endarreriment!

 5. És boníssim!!! Has pensat fer el mateix amb el que veus a Barcelona? Jo crec que a casa nostra també tenim coses curioses però diria que mos hi fixam menys que quan anam de viatge, per raons evidents. Podria ser un post ben interessant 😉

  • Quan passejo per Barcelona no acostumo a duu la càmera (imagino que per allò de que és la meva ciutat). Ara bé, en alguna ocasió utilitzo la càmera del mòbil.

   Hi pensaré en la teva proposta i no descarto fer un post sobre el que dius!!!

 6. Si, aquí també veiem aquests cartells del Ministeri d’Obres Públiques informant-nos que treballen per a nosaltres, encara que sovint l’única feina que hagin fet sigui la de posar el cartell.

  • Tens raó, he vist alguns cartells del Ministerio en que al veure de que anava l’obra et quedava el dubte de si el cartell era més car que la pròpia obra que anunciava. Es tracta de dir qui paga les coses, d’auto publicitat, d’auto bombo…, de poder en definitiva.

 7. Excelente, me ha encantado..!

 8. M’agrada la del motxo vileda al bus. molt pràctic i “chapuza” alhora. Si algú salta del bus en marxa, com a mínim no es mullarà.

  • És una mesura digna de “Pepe Gotera y Otilio”. La veritat és que no vaig veure si quan no plovia també ho portaven o solament era una mesura per als dies o moments de pluja.

 9. Si que va donar de si el viatge en taxi. Quants posts més com aquest ens esperen?

  • Tots els que calgui, sempre que altres blocaires com tu es mostrin tant i tant entusiasmats!!!

   És el darrer, part 1 i part 2, no n’hi ha més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s