Boadella y Mariscal, tal para cual

Què us ha passat nois? Tota la vida cuidant una imatge de chupiguaimodernos, de persones sensibles, cultes, obertes de ment, artistes…

Què per què us pregunto que us ha passat? Doncs per que he llegit unes declaracions vostres que no podia creure.

Així, el passat 3 d’abril, Vanessa Gómez recollia a l’ABC part de la intervenció d’Albert Boadella als esmorzars del “Club Internacional de Prensa”. En allà, en Boadella, va deixar unes quantes perles:

 • Hoy Cataluña es irrecuperable y en 3 o 4 años será independiente.
 • La responsabilidad le corresponde a Jordi Pujol, lo peor que le ha sucedido a Cataluña en 400 años. Su base era tener los medios de propaganda y la educación.  Eso ha tenido un efecto: dos generaciones educadas en el odio a lo español.
 • Con Franco no había un solo edicto que prohibiera el catalán, pero toda esa mentira distribuyó una paranoia entre los ciudadanos.
 • A quienes le comentan que cuando van a Cataluña notan un trato excelente, les replica que eso mismo ocurría en la Alemania del año 33.

El dimecres 22 de maig Jordi Cabré escrivia un article al PuntAvui en que recollia i contestava unes declaracions de Javier Mariscal que en parlar de la Diada va dir el següent:

 • L’Onze de Setembre és aquest dia de les banderes que sembla com l’època de Hitler.

No els demano que s’adhereixin a l’Independentisme, que facin el que bonament els sembli millor, però si els demano que no menteixin d’aquesta manera tant repugnant.

En els darrers mesos n’hem sentit tantes de bestieses que ja anem saturats. Per una part això està bé, perquè no ens estarem discutint per totes les mentides que es diuen, però per altra part, potser que en alguns casos caldria reaccionar. Hi ha declaracions a les quals s’hi hauria de donar rèplica.

Com haureu vist, he respectat les declaracions amb l’idioma amb el qual varen estar fetes, per part de Boadella en Castellano o Español i per part de Mariscal en Lapao.

A banda de ser una falsedat total i absoluta, és una manca de respecte immensa cap a les víctimes del nazisme i cap als catalans en general.

És tanta la insistència en relacionar a Hitler i al Nazisme amb Catalunya i és tant l’activisme de la senyora Llanos de Luna, que hi ha matins que a l’afaitar-me no puc deixar de pensar si ens volen tornar a veure lluir aquell bigotet tant característic que portava l’amic Adolf.

17 responses to “Boadella y Mariscal, tal para cual

 1. Jo diria que el problema de Boadella és que ell aspirava a dirigir el TNC, especialment en una època que tenia problemes econòmics, però el càrrec li van donar a en Flotats. I en Boadella mai ha perdonat això.

  • De vegades la gent es mou per coses molt mundanes i molt menors. Diuen que en Trias Sagnier està amb el tema dels papers Bárcenas per coses similars a les que dius, segons diuen ell volia ser ministre de justícia.

   Són persones menors i frustrades.

 2. I si hi afegeixes les parides que ha deixat anar avui en Vidal Quadras ja n’hi ha per agafar un atac de feridura. Però què els hi passa a aquesta colla? Que no mengen prou fibra?

  • En Vidal Quadras va sortir de Catalunya com va sortir i des de llavors encara hi està més en contra. Hi ha un punt de cabreig perquè el PP i CiU li varen tallar les ales polítiques i el varen enviar a Brussel·les.

   Curiosament, hi ha persones com ell que estan molt formades des del punt de vista intel·lectual i que en canvi no saben estar al nivell adient quan parlen de segons quins temes. Un arriba a pensar que tant se’ls hi fa el que diuen, saben que no els passarà gaire cosa, i que d’aquesta manera tenen contents a un seguit de hooligans que els fan l’onada i els riuen les bestieses. També hi ha determinats mitjans de comunicació que li asseguren cadira a les tertúlies o primeres planes si el que diu contra Catalunya té prou chicha o és prou punyent.

   Crec que per ell ha és un mitjà de vida.

 3. catalunya? nazisme? llei de Godwin al canto.

  • Molt bo!!!

   Reprodueixo la Llei (enunciat) per si algú no el coneix: A medida que una discusión online se alarga, la probabilidad de que aparezca una comparación en la que se mencione a Hitler o a los nazis, tiende a uno”

 4. Només espero que el senyor Boadella tingui raó i siguem independentistes d’aquí a tres o quatre anys!!! La resta d’opinions me les passo per allà on no hi toca el sol. Comentaris com aquests hi hauran a centenars; com hi hauran a centenars de gent que s’ho creurà. Però, què hi farem? Aquesta gent que es creu aquestes mentides és incapaç de creure’s la veritat; per tant, no cal malbaratar veu.

  • És com el número que estan muntant en Monago i en Feijóo amb el tema de l’asimetria o no del dèficit. Per què no expliquen d’on surten els diners que els permet presentar els comptes que presenten? Per què no ho fan i menteixen com a “bellacos”? És rastre i mesquí.

   I com tu dius, encara hi ha gent que s’ho creurà.

   Pel que fa a Boadella i a Mariscal, poca cosa a dir. Han patinat d’una manera monumental. Jo no els he escoltat o llegit cap disculpa. No tenen disculpa. És molt greu el que han dit.

 5. El més sorprenent és que alguns d’aquests personatges parlin amb aquesta lleugeresa del nazisme i el relacionin amb els catalans quan ells tenen antecedents familiars que si que tenen molta relació amb el nazisme. El pare de Tertsch era membre de les SA, les tropes d’assalt nazis, coneguts també com camises marrons, i al pare d’en Mariscal li van posar la creu de ferro pels serveis prestats a la División Azul.
  El cas de Boadella és diferent, a aquest el personatge se l’ha acabat menjant el seu propi personatge, i finalment ha acabat llepant el cul a la mateixa gent que el va empresonar. Al meu avi no li va fer mai cap gràcia en Boadella, el considerava un individu poc de fiar, i això ho deia els anys 80. Ha acabat tenint raó.

  • Això que expliques del passat de Mariscal és molt curiós.

   Això de la División Azul m’ha recordat la nostra estimada Llanos de Luna (un nom tan evocador per una dona tan…).

   Només en moments molt determinats vaig mirar amb simpatia en Boadella en la seva etapa catalana (per posar-hi un nom). Ara bé, no diré ara que sospitava el que el teu avi va saber intuir.

   De totes maneres, el que han dit no té perdó. No ens en podem oblidar d’aquestes persones, perquè no són bones persones. No es pot mentir d’una manera tant greu.

   Crec que ahir o avui el govern d’Israel ha demanat una mica de mesura a l’hora d’esmentar el nazisme amb tanta lleugeresa com ho fan alguns darrerament.

   • Un fet sorprenent de molts d’aquests personatges que ara són ultres és que en la seva joventut van militar en partits d’extrema esquerra. Losantos, per exemple, va militar durant la seva època d’estudiant a Bandera Roja. Pio Moa era del Grapo. En Boadella anava d’antifranquista. Etc. I ara a tots els veiem militant l’ultradreta. Boadella crea C’s i ara orbita al voltant d’UPyD.

    Jo em pensava que el meu avi exagerava quan parlava de Boadella, amb el temps m’he adonat que ell tenia raó, i això que ell no ha conegut el Boadella que nosaltres coneixem. Ara ens diria que ell ja el va clitxar.

    A Israel amb aquest tema del nazisme no fan gaire bromes, la gent de més edat els esgarrifa perquè van viure i sobreviure a aquell règim, i els que no ho van viure però saben el que va passar no estan disposats a permetre que això s’oblidi o es repeteixi.

    • Efectivament, hi ha persones que fan aquests canvis al llarg de la seva vida. Res a dir pel que fa a les seves preferències. El que no és permissible són els seus comentaris sobre el nazisme.

     Si, el teu avi ho podria dir perfectament. Jo, la veritat, no m’ho pensava. Creia que era un tipus estrany però no hagués cregut sentir de la seva boca algunes de les bestieses que darrerament l’he escoltat. Jo crec que hi ha un punt de revenja personal contra el que ell deu entendre que li han fet a Catalunya al no tenir-lo en els altar dels artistes més excels.

     Entenc que a Israel els molesti profundament els comentaris d’aquests pijos que diuen tonteries i mentires. Per mentir no cal esmentar el nazisme, ho fan per fer més mal. Van a buscar una comparació especialment cruel. És espantós.

     • I quan recorren a aquesta mena d’argumentacions el que vol dir és que no tenen cap argument per oposar-se a la independència, però és vergonyós que tractin el tema del nazisme amb aquesta lleugeresa i falta de sensibilitat. I per això jo sóc partidari d’atacar-los allà on se’ls pot fer més mal, recordant-los d’on venen.

     • Cada vegada que rebo un comentari vostre torno a pensar en els personatges del post i segueixo sense entendre’ls. Els seus lligams amb Catalunya són grans i venen de lluny, per tant no podem dir que no saben el que passa en realitat. Això fa que la seva mentida sigui encara més fastigosa.

      Ningú dubte que algú d’aquí els hagi molestat, pot passar…, com en qualsevol altre lloc del món. Ara bé, d’això a dir públicament el que han dit i fer-ho com a personatges públics que són i que saben que les seves paraules aniran a parar a les primeres planes de la premsa (sobretot d’alguna premsa), no pot més que estar fet amb tota la mala baba i amb tota la mala intenció.

      De totes maneres penso que tot això no fa més que perjudicar-los ja que cap persona amb dos dits de front pot ni sospitar que el que diuen sigui cert.

 6. mare meva! quines perles!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s