Una nova incongruència del PSC

El PSC vol modificar el Protocol de relacions vigent que manté amb el PSOE. Pretensió què, a la vista del document, s’entén perfectament ja que més que un protocol, és un jou.

Protocl de relacions PSC-PSOE

Aquest protocol (és possible que necessiteu del zoom per llegir-lo, però val la pensa) data de 1977 i entre els signataris hi ha en Felipe González, l’Alfonso Guerra, en Raimón Obiols i en Joan Raventós.

Al llarg dels 36 anys de vigència d’aquest acord, el PSC no havia votat mai en contra (diferent) del que el PSOE havia votat al Congrés, fins que fa uns mesos amb motiu del debat pel Dret a Decidir ho va fer per primera vegada.

“Tamaña afrenta” va significar una revolta dels Barones Territoriales i de la Direcció del Partit. Com podia ser que algú dins el PSOE volés tenir veu pròpia i votar diferent que el que el Partit (amb la P majúscula) havia acordat, decidit i per tant convertit en manament diví?

De la lectura del Protocol en vull destacar dos aspectes:

 • 1.- En parlar del grup parlamentari PSC, en tot moment diu Socialistes de Catalunya (PSCPSOE). Les sigles del PSC sempre van associades a les del PSOE.
 • 2.- En el punt 3 es diu: “Ambos grupos parlamentarios acuerdan una disciplina común de voz, acción y voto en el Congreso de Diputados…”

Justament aquest és un dels aspectes que el PSC vol canviar. Vol deixar d’estar sotmès i presoner de les decisions del PSOE, sobretot en els àmbits que afectin Catalunya.

Aquests darrers dies s’ha vist com no s’han acceptat la majoria de punts que el PSC volia incloure en la España Federal que propugna el PSOE. En la declaració de Granada, Catalunya segueix sense ser reconeguda com a Nació, no es reconeix el Dret a Decidir i el tema fiscal es deixa tal i com el va aprovar el TC, com una recomanació que no obliga a l’Estat, que és tant com dir que poden fer el que vulguin, com per altra part podem comprovar ara mateix.

És que hi havia algú que pensava que hi arribarien a un acord? Les postures d’ambdós partits estan massa allunyades.

La España Federal que propugna el PSOE, que el PSC ha subscrit, està molt lluny del que Catalunya podria arribar a considerar una alternativa. No és més que una España de les Autonomies passada per una versió demo del Photoshop.

Però bé, si ho han subscrit haurem d’interpretar que això és el que volen pel futur d’España i de Catalunya.

Què i com ens ho explicaran? Què és el que és tant bo de l’acord de Granada que els ha portat a subscriure-ho?

Tornant al Protocol de relacions, he llegit que en Pere Navarro ha dit que, si arriba el cas, el PSC votaria en contra (diferent) del que voti el PSOE amb nou acord signat o sense.

Em sembla molt bé, però això no és el mateix que retreu a ERC, CiU, CUP i ICV, quan diuen que faran, si arriba el cas, tal o qual cosa saltant-se la legalitat vigent i com a solució última si el Govern central no els dona cap altra solució?

No és això una incongruència senyor Navarro?

Ara, si és per mi, saltis el que vulgui, perquè el PSOE poques o ninguna lliçó pot donar.

10 responses to “Una nova incongruència del PSC

 1. Tot bé, Tomàs? Fa temps que no escrius… Una abraçada! 🙂

  • Gràcies per l’interès Caterina!!!!

   Tot molt bé. M’he apartat temporalment del bloc per qüestions personals però bones.

   He seguit i segueixo amb molt d’interès la revolta verda que hi ha per les teves terres. Molta força!

 2. Ja sabem de quin peu calcen els partits com el PSOE i PP, però el vostre PSC, darrerament, està que se surt! (to irònic) 🙂

  • Ha passat temps entre el teu comentari i la meva resposta i el PSC ara està mirant d’apropar-se al PPC i a UDC amb una doble finalitat, per una banda trencar la federació CiU i intentar cercar vies cap a la revisió de la Constitució. Complicat tot plegat.

 3. No s´aguanta per enlloc…Fa temps que van a la deriva.

  • La nova direcció ha emprès una línia de govern que pretén estar a mig camí entre el PSOE i CiU-ERC i ara no sembla moment per les mitges tintes. A Catalunya s’ha iniciat un camí que no crec sigui el que proposa el PSC.

 4. Algú dubtava que era una franquícia? De fet, juraria que aquest protocol l’han copiat dels del Mc Donalds…

  • Molt bo Montse!!! Això de la franquícia em permet dir que potser ara volen ser una marca pròpia associada. Encara jo he de veure, encara no m’ho crec del tot. Penso que el PSC no té gaire futur en la nova Catalunya sinó canvia més del que fins el moment ha canviat.

 5. O sigui volen semblar que el PSC es vol deslligar una miqueta del PSOE, caram, que serà lo proper que el PPC es deslligui del PP? Hahahaha…

  • Que el PPC es diferenciï del PP és difícil, y també ho és que el PSC es separi del PSOE perquè han estat massa any sotmesos a les decisions del PSOE que ja sabem és bastant jacobí per la concepció que té de l’Estat i per una estructura piramidal interna molt dominada per Madrid i per Andalusia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s