Pla Renova d’Estelades

Atenent al resultats del 27S, caldrà pensar en un Pla Renova de les senyeres i estelades que hi ha als balcons des de fa uns anys. Proposo (ja!) que els bancs catalans, i els que en aquí fan negocis que paguin aquest pla de renovació.

És bo el resultat de les eleccions del 27S?

1.960.000 vots són molts, però encara que se n’haguessin aconseguit 80.000 més, que donarien el 50% en les eleccions, hauríem de seguir treballant per a que en siguin molts més.

Això és un Procés, en certa manera revolucionari. Diferent d’altres moviments revolucionaris per molts motius, però que un País assoleixi en pocs anys un 48% de vots a favor de la independència amb tot en contra, no deixa de ser un canvi profund.

El canvi implica construir una República. No és un moviment aglutinat al voltant de les esquerres o de les dretes, no és un procés que segueix una o una altra religió. Es un moviment en que la societat, de manera serena, democràtica i creixent, va empenyent.

El resultat obliga a pactar, a parlar…, i això és molt bo per al Procés, i per a assolir els canvis en polítiques socials tant necessàries en aquests moments.

Si el govern sortint d’aquestes converses és capaç de fer-ho bé en els propers mesos i aconsegueix crear confiança i il·lusió, el Procés en sortirà reforçat. Fer-ho malament és el final, fer-ho bé és una oportunitat de continuar creixent.

2 responses to “Pla Renova d’Estelades

  1. Crec que si ara es fes una segona volta, aconseguiríem molts més vots. Em fa l’efecte que molts, sabent que l’independentisme és majoritari, ara votarien diferent.
    Que el resultat obligui a parlar i pactar és bo, suposo que fins i tot enriquidor, però tant de bo s’entenguin i, sobretot, s’afanyin. Crec que és el tren que passa un cop a la vida i l’hem d’agafar, sinó, en patirem les conseqüències.

    • Crec que una segona volta dona l’oportunitat de corregir, tal i com hem vist molt recentment que ha passat a França. Així i tot, amb el ritme d’eleccions que portem, pensa que en totes les que hem passat hi hagués hagut una segona volta, en a mi em fa molta mandra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s